Krema protiv bora

Dan kada primijetimo pojavu prvih bora i borica čini se kao noćna mora za svaku djevojku i ženu u ovom društvu opsjednutom mladošću. Trebala bi biti mudra poput pedesetogodišnjakinje i izgledati poput dvadesetogodišnjakinje da bi zadovoljile standard. Krema protiv bora jedan je od načina kako to pokušati postići, ali svakako je jasno da to neće uvijek biti moguće. Sada kada vam je jasno da ova idealna osoba ne postoji možemo krenuti dalje.

Starenje kože normalan je proces kao i pojava malih nabora na njoj. Svakako da želimo svoju kožu što duže održati mladom i lijepom i bez ovih izdajnika. Kronološke godine zapravo su jako relativan pojam i sve mi različitom brzinom starimo. To je povezano sa genetskim faktorima, načinom života, lošim navikama i periodima stresa i odmora.

Krema protiv bora danas je mnogo

Krema protiv bora
Foto: Pixabay

Cijela jedna grana tržišta posvetila se održavanju mladosti i gotovo da ne prođe tjedan da na TV-u ne vidimo reklamu za neku novu kremu ili serum protiv bora. No znamo li istinu o njima? Koliko su zapravo učinkovite i bacamo li novac ili doista činimo dobro svojoj koži i usporavamo sat?

U većini krema protiv bora možemo naći sastojke poput retinola koenzima Q 10 i AHA kiselina, provitamina B5 i vitamina A,C, E, F, H. Svi ovi sastojci i prirodno se nalaze u koži i kreme samo dodaju još ovih elemenata kako bi se poboljšao estetski izgled kože.

Normalno je da se tokom godina proces obnove stanica usporava i ponekad je koži potrebna pomoć.

Hijaluronksa kiselina ima funkciju vraćanja vlage i volumena stanjenoj i dehidriranoj koži, AHA kiseline djeluju poput pilinga koji odstranjuje mrtve stanice sa površine kože i na taj način joj vraća mladenački sjaj.

Poboljšava se tekstura kože i uklanjaju poremećaji pigmentacije. Koenzim Q10 također je prirodan sastojak kože i on omogućava dopremanje energije do svih stanica kože. Svaki od navedenih vitamina također ima svoju funkciju, ali svi oni ujedinjeno rade na poboljšanju stanja naše kože.

Mišljenja o dugotrajnom korištenju ili preranom započinjanju sa kremama protiv bora podjeljena su. Neki smatraju da su one odlična nadopuna njezi kože i vitaminske bombe dok drugi sugeriraju kako koža kojoj se sve ovako pruži na pladnju odustaje od proizvodnje vlastitih sastojaka za pomlađivanje, pa nakon kratkotrajnog poboljšanja dugoročno uzrokuju brže starenje kože.

 Autor: L.K., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Source: savjetnica.com

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)