Savjeti za stiliziranje kose

Ako vam je iskrsnuo sastanak ili izlazak, a više nemate vremena otići u salon za ljepotu, znajte da odličan efekt možete postići i tako što ćete se urediti sami kod kuće. Postoji nekoliko savjeta koji vam mogu olakšati put do lijepog izgleda. U nastavku smo za vas pripremili najbolje savjete za stiliziranje kose uz pomoć kojih ćete postati pravi stručnjak i više nećete trebati posjećivati frizerski salon.

Stiliziranje kose
Foto: Shutterstock

Često gledate kako poznate voditeljice, glumice i pjevačice imaju predivnu valovitu kosu, a ne znate kako sami to postići? Čak niti vaša frizerka nije uspjela dobiti taj lijepi efekt valova.

Put do valovite kose je jednostavan i lagan. Uzmite malo minerale vode i poprskajte je po kosi. Ostavite nekoliko minuta pa fenom dobro osušite kosu.

Ako želite lijepe valove koji su uvijek u modi, trebat ćete uložiti malo truda, ali sve je moguće i kod kuće, bez odlaska u frizerski salon.

Podijelite kosu na dvije jednake strane. Svaku stranu podijelite na pramenove i zavežite gumicom. Uzmite bocu s vodom pa lagano poprskajte kosu. Pričekajte nekoliko minuta i dobro osušite fenom. Ostavite da se kosa ohladi pa skinite gumice. Kosa će nakon ovog tretmana izgledati upravo onako kako ste željeli. Bit će ravna pri korijenu, a valovita na samom dnu.

Valove možete postići na još jedan jednostavan način. Podijelite kosu na pramenove debljine dva centimetra te ih omotajte viklerima i spojite ukosnicama. Sve učvrstite kapom za tuširanje. Nakon što ste obavili tuširanje i spremanje, skinite kapu i ukosnice, a vaša kosa će zablistati valovima.

Stiliziranje kose uz punđu

Ako hitno morate na sastanak ili poslovni ručak, a niste sigurni je li vam kosa dovoljno čista da je raspustite ili želite imati lijepu urednu frizuru, birajte punđu. Francusku punđu možete lako napraviti i sami, a kosi će dati dozu elegancije i volumen i punoću.

Bez obzira na to morate li ići na sastanak, poslovni ručak ili izlazak, uz ove savjete za stiliziranje kose sigurno nećete pogriješiti jer su primjereni svim prilikama.

Autor: M.L., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock

Source: savjetnica.com

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)