Što smo najviše guglali 2022.? Nogomet je u vrhu, ali nije prvi u svijetu. Hrvate brine rat…

Kraj godine uvijek je vrijeme kada podvlačimo crtu pa zbrajamo i računamo razne statistike o tome što smo najviše gledali, slušali, čitali, jeli, pili…

Google je ovih dana objavio kako je na listi najtraženijih pojmova u 2022. godini bila riječ ‘wordle’, a radilo se o jednostavnoj hit igri koju su igrali milijuni. Igra slaganja riječi toliko je bila popularna da ju je kupio i NY Times.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radi se o igri u kojoj imate šest pokušaja za pogoditi riječ od pet slova, a svaki dan se prikazuje druga riječ.

Nakon ‘wordlea’, najviše se guglala utakmica Indije i Engleske u kriketu, a tek na trećem mjestu je bila Ukrajina, dok je kraljica Elizabeta na četvrtom mjestu.

Infografika: Naj?eš?a pretraživanja u svijetu

Foto: Marko Picek/PIXSELL

Što se vijeti tiče, najvše su se tražile informacije o Ukrajini, a Johnny Depp i Will Smith bili su najtraženiji među ljudima. Novak Đoković je najtraženiji sportaš globalno.

Što su guglali Hrvati?

Invazija Rusije na Ukrajinu koja je započela u veljači 2022. izazvala je niz negativnih posljedica na globalnoj razini, a posebno je snažno utjecala na tržišta energije i hrane, a upravo su to Hrvati najviše guglali ove godine.

Foto: google

Ove su godine itekako bile praćene utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, kao i nastupi nogometnog kluba GNK Dinamo u Ligi prvaka još jednom dokazujući da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a Hrvati su najviše pretraživali SP u Katru.

Foto: google

Film “Top Gun: Maverick” je prešao kino zaradu od milijarde dolara te tako postao drugi film, nakon “Spidermana”, kojem je taj pothvat uspio usprkos pandemiji što je ovaj film dovelo na vrh najčešće pretraživanih filmova, dok su se serija Nevjera i reality show Gospodin Savršeni našli na vrhu najčešće pretraživanih TV serija, odnosno reality showova.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)