Kraj ‘suše’ s PlayStationom 5: Stiže i novi kontroler, Sony ga razvio za igrače s invaliditetom

Sony je sinoć tijekom svoje prezentacije na CES-u u Las Vegasu rekao kako bi sada svatko trebao puno lakše doći do nove PlayStation 5 konzole. 

Pohvalili su se i kako su do sada prodali više od 30 milijuna ‘petica’, ali i da je prosinac bio najuspješniji mjesec. Naime, do studenog su prodali 25 milijuna konzola, a samo u prošlom mjesecu dodali još pet milijuna.

Foto: Sony

Vezano uz PlayStation, Sony je predstavio i ‘Projekt Leonardo’, modularni kontroler koji su namijenili igračima s različitim oblicima invaliditeta. Svaki igrač može ga prilagoditi svojim potrebama, pa se tako i analogna palica može pomaknuti od seta sa tipkama kako bi igrač našao konfiguraciju koja odgovara njegovoj snazi, opsegu pokreta i fizičkim potrebama. Kontroler može raditi u paru s još jednim ovakvim Leonardom ili klasičnim DualSense kontrolerom, a preko 3,5 mm konektora može se i proširiti.

Foto: Sony

Japanski div sinoć je najavio i svoje partnerstvo s Hondom te su otkrili prototip novog električnog auta nazvan Afeela. Prednarudžbe bi trebale krenuti negdje 2025. godine, a u prodaji, ako zaživi, mogao bi biti 2026. godine. 

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)