Besplatni školski obroci i u Karlovcu za 3700 učenika

Grad Karlovac izvijestio je u ponedjeljak da je u svih 11 osnovnih škola kojima je on osnivač školski obrok besplatan jer ga financira država, a da je on u posljednja tri mjeseca mjeseca prošle godine sufinancirao obrok s dvije kune, a roditelji su za nj plaćali po pet kuna.

U Karlovcu je 3700 učenika osnovnih škola.

Iz Grada su podsjetili da 950 učenika iz socijalno ugroženih obitelji od početka školske godine ima besplatnu prehranu u sklopu projekta “FEAD, Školski obrok za svako dijete”. “Oni će besplatnu prehranu imati i dalje, a Ministarstvo obrazovanja sufinancirat će razliku do vrijednosti od deset kuna po obroku”, rekla je savjetnica za pristup informacijama i javnost rada Grada Karlovca Ljiljana Zoraja.

Podsjetila je da sve karlovačke osnovne škole imaju kuhinje, većina i blagovaonice, te da su ostale prilagodile prostorije za podjelu hrane učenicima, a matične škole dostavljat će obroke u devet područnih škola.

“Škole će ovaj tjedan od roditelja dobiti povratne informacije hoće li se njihova djeca uključiti u program besplatnih školskih obroka pa ćemo onda imati točne podatke koliko se učenika doista hrani u školama”, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko.

Najavila je da će se posebno brinuti o djeci čije zdravstveno stanje zahtijeva prilagođenu prehranu.

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)