Instagram uvodi novu opciju koja će vam olakšati život kad trebate malo mira i tišine za rad

META je u četvrtak priopćila neke nove opcije za društvenu mrežu Instagram, gdje se najviše izdvaja Quiet mode, odnosno tihi način rada koji će limitirati obavijesti koje primaju korisnici ako navedenu opciju imaju uključenu.

Tako će tihi način isključiti obavijesti i poslati automatske odgovore onima koji pošalju direktnu poruku korisniku te opcije, dajući im do znanja da nisu dostupni odnosno da imaju uključeni tihi način.

Iz META-e kažu kako su ovu opciju uveli prvenstveno za tinejdžere koji su htjeli imati veću fleksibilnost kako smanjiti smetnje i više se posvetiti primjerice učenju. Opcija tihog načina predložit će se automatski svim tinejdžerima nakon što provedu određeno vrijeme na Instagramu u kasnim satima.

Ipak, opcija u ovom trenutku dostupna je samo u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Promjene su nastupile i u načinu predloženog sadržaja (Recommendations), gdje je dana veća kontrola koji sadržaj korisnici mogu birati da im se prikazuje na Instagramu, odnosno odbijanje onog koji ih ne zanima.

Nudi se i opcija određivanja posebnih riječi, emojia ili liste riječi koje korisnici žele izbjeći u objavama i prijedlozima. Osim toga, proširene su i opcije roditeljskog nadzora za tinejdžere.

Foto: META

Foto: META

Foto: META

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)