Microsoftova kupnja Activisiona opet u problemima: Britanci tvrde da nije poštena za igrače

Microsoftova želja da kupi tvrtku Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara i tako napravi najveću tech transakciju u povijesti dodatno se zakomplicirala.

Naime, britansko tijelo za tržišno natjecanje i tržište (CMA) navodi kako bi Microsoft tom akvizicijom imao monopol nad rastućim tržištem videoigara u oblaku, koje ne zahtijeva od igrača da kupuju skupocjene konzole već mogu nesmetano streamati svoje igre putem bilo kojih uređaja koje već imaju kod kuće.

Europski i američki regulatori već se otprije protive ovoj kupnji, a tu je i Sony čija bi konkurentna PlayStation konzola mogla izgubiti velike igre poput Call of Dutyja, a za koju je Microsoft već ranije rekao kako se to neće dogoditi.

– Naš je posao pobrinuti se da igrači iz Ujedinjenog Kraljevstva ne budu uhvaćeni u unakrsnoj vatri globalnih dogovora koji bi s vremenom mogli naštetiti konkurenciji i rezultirati višim cijenama, manjim izborom ili manje inovacija – kažu iz predsjedništva neovisnog stručnog odbora koji se bavi ovim slučajem, dodajući da je upravo to što su naveli slučaj kod Microsofta.

Microsoft je poručio kako je njihova tvrtka posvećena tome da ponudi efektivna i jednostavna podupiruća rješenja koja ne bi trebala stvarati probleme za regulatore.

Iz Activisiona također poručuju da su zakon i činjenice na njihovoj strani te da s time na umu nastavljaju pregovore s regulatorima u Europskoj uniji, a nadaju se i kako će, navode, moći bolje im pojasniti kako ova industrija funkcionira, prenosi AP News.

Ipak, s obzirom da CMA uz ovaj izvještaj i dalje nije zabranio ovu transakciju, to ostavlja još prostora za pregovore, a time i dodatno oduživanje o tome hoće li se ista i zaključiti.

 

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)