Velik uspjeh hrvatske tvrtke: Google kupuje aplikaciju Photomath Damira Sabola

Alphabet, krovna kompanija u sklopu koje posluje Google, preuzima hrvatsku aplikaciju Photomath, javlja Reuters.

Europski antimonopolski regulator postavio rok do 28. ožujka za donošenje odluke o preuzimanju hrvatske aplikacije za rješavanje matematičkih zadataka, od strane Alphabeta.

– Možemo potvrditi da smo sklopili ugovor o preuzimanju s Googleom, ali posao još nije gotov jer je podložan regulatornim odobrenjima – rekao nam je Damir Sabol.

Tijelo EU-a za provedbu tržišnog natjecanja može odobriti dogovor sa ili bez pravnih lijekova nakon preliminarne revizije ili može otvoriti četveromjesečnu istragu ako ima ozbiljne nedoumice.

‘Ugovor o kupnji smo sklopili  u svibnju 2022. godine’

– Možemo potvrditi da smo sklopili ugovor o kupnji Photomatha u svibnju 2022., podložno regulatornom pregledu – rekao je Googleov glasnogovornik.

– Photomathova tehnologija pomoći će Googleu da poboljša svoju sposobnost pružanja boljih iskustava u učenju matematike učenicima, pomažući u izgradnji Googleove ponude pomoći za domaće zadaće korisnicima – dodao je.

Photomathova aplikacija koristi kameru pametnog telefona za prepoznavanje i objašnjenje simboličnih matematičkih problema. 

Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic su investitori u tvrtku.

Podsjetimo, Damir Sabol je osnivač Photomatha, a u svojoj poslovnoj karijeri pokrenuo je više uspješnih projekata. Uz Photomath tu je i IT kompanija Microblink, a prije toga pokrenuo je i Iskon. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)