Danijela Horvatek Tomić s Veterine na čelu Agencije za znanost i visoko obrazovanje

Upravno vijeće Agencije za znanost i visoko obrazovanje u utorak je potvrdilo imenovanje nove ravnateljice. Funkciju je preuzela izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, i to nakon što je AZVO od kraja 2021. vodila v. d. ravnateljice Sandra Bezjak. Dotadašnja ravnateljica Jasmina Havranek dala je ostavku nakon više mandata na čelu AZVO.

Kako su izvijestili s AZVO-a, izv. prof. dr. sc. Horvatek Tomić na dužnost ravnateljice izabrana je na četiri godine. Zaposlena je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirala 2002. i doktorirala 2009. godine. U zvanje docenta promaknuta je 2013. godine, a u zvanje izvanrednog profesora 2019. godine.
“Zahvaljujući dugogodišnjem obrazovanju, usavršavanju i angažmanu, tijekom svoga je profesionalnog rada stekla bogato iskustvo u području osiguravanja kvalitete te je 2014. godine imenovana voditeljicom Ureda za kvalitetu, a 2016. godine i predsjednicom
Povjerenstva za upravljanje kvalitetom Veterinarskog fakulteta. Od 2018. do 2022. godine obnašala je dužnost prodekanice za kontrolu kvalitete Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih i stručnih međunarodnih i nacionalnih projekata, a znanstveno se usavršavala u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.
Godine 2010. dobila je stipendiju programa Za žene u znanosti koju dodjeljuju Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L’Oréal Adria”, navode u priopćenju.

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)