Nova Era za Sonos: Spremni za budućnost uz ‘spatial audio’, ali prihvatit će i vaše gramofone

Sonos ima novu seriju zvučnika, a Era 100 i 300 prva su dva uređaja koji ciljaju na različite korisnike i nude niz noviteta. Uz Era 300 zvučnik tako žele ponuditi ‘najbolje iskustvo glasnog prostornog zvuka’ s Dolby Atmosom, a Era 100 je remasterirani i temeljito poboljšani Sonos One, spreman za novu generaciju zaljubljenika u glazbu. 

– Obitelj Era sljedeća je generacija pametnih zvučnika, koja utjelovljuje našu predanost inovacijama zvuka, odgovornom dizajnu i dubokoj povezanosti sa zajednicom kreatora –  rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa.

Era 300

Foto: Sonos

Era 300 dolazi sa šest snažnih drivera koji usmjeravaju zvuk lijevo, desno, naprijed i prema gore, kako bi ponudio maksimalni doživljaj onog što Dolby Atmos može isporučiti iz ovako kompaktnog zvučnika.

– Dolby Atmos stvorio je novi način doživljaja glazbe i audio zabave. Zvukovi i glazba utjelovljeni su s neusporedivom jasnoćom i dubinom. Zvučna inovacija Ere 300 s Dolby Atmosom stvara izrazito impresivno glazbeno iskustvo – rekao je Kevin J. Yeaman, izvršni direktor Dolbyja. 

Za razliku od kompaktnih i jednostanvih linija Ere 100, ali i drugih zvučnika, Era 300 izgleda kao polegnuti pješčani sat, a razlog za ovakav dizajn je kako bi smjestili sve te zvučnike, ali i usmjerili ih u pravom smjeru. A ovo je i prvi Sonosov zvučnik koji pruža višekanalni surround zvuk kada se koristi kao stražnji dio kućnog kina.

Foto: Sonos

Odnosno, to znači da filmofili mogu upariti ovakva dva zvučnika s Arcom ili novom generacijom Beam soundbara kako bi imali potpuno Dolby Atmos iskustvo. U cijelu priču je moguće još i spojiti Sonosove subwoofere.

– Baš kao prijelaz s mono na stereo, prostorni zvuk je sljedeća evolucija u slušanju – stvaranje zvučnog iskustva koje vas obavija glazbom. Budući da i kreatori i glavne streaming platforme prihvaćaju prostorni zvuk za glazbu, pravo je vrijeme za stvaranje iskustva slušanja naglas koje ispunjava obećanja ovog uzbudljivog i kreativnog formata – rekao je Giles Martin, potpredsjednik, Sound Experience u Sonosu.

Foto: Sonos

Ono što treba istaknuti je da Era 300 ima podršku za Bluetooth, uz standardnu Wi-Fi vezu, ali u Sonosu su dodali i USB-C konektor pa možete preko adaptera spojiti bilo koji vanjski izvor glazbe, poput gramofona. Za glasovno upravljanje tu su Sonos Voice Control i Amazon Alexa.

Sonos Era 300 bit će globalno dostupna 28. ožujka po cijeni od 499 eura.

Era 100

Foto: Sonos

Samo malo veći od svog prethodnika Sonos One, Era 100 je dobio potpuno novi hardver i softver, s akustikom nove generacije i dizajnom koji pruža detaljan stereo zvuk i duboki bas.

Dva nagnuta visokotonca šalju oštre visoke frekvencije lijevo i desno za bogatije stereo iskustvo, dok veći srednjetonac stvara bas, a u Sonosu ističu kako je njegova snaga neočekivana od jednog kompaktnog zvučnika.

Kao i kod Ere 300, Era 100 se može u tandemu spojiti u stereo sustav ili postaviti kao sateliti za vaše kućno kino.

A povezivanje i na Eri 100 sada je još lakše. Kao i veći model, Era 100 ima podršku za Bluetooth te USB-C utor kao Line-in. Tu je i glasovno upravljanje. 

Foto: Sonos

I ovaj će model biti u prodaji od 28. ožujka, ali po cijeni od 279 eura.

Trueplay se širi na Android

Koristeći niz mikrofona u Era 100 i Era 300, Trueplay optimizira zvuk za jedinstvenu akustiku vašeg prostora samo jednim dodirom u aplikaciji Sonos. Ovo je odlična opcija koja je dosad bila rezervirana samo za iOS uređaje, koji su na taj način mogli dobiti bolju zvučnu sliku u prostoru, no sada se ovo širi i na Android uređaje.

No, to vrijedi za nove zvučnike, dok za stare ostaje stanje kakvo je i bilo.

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)