Naučili smo štedjeti: Učenici OŠ Ivanja Reka najbolji na online testu o financijskoj pismenosti

Učenici Tibor Balić, Marko Pavelić i Patrick Ivezić iz 6.a OŠ Ivanja Reka pobjednici su Natjecanja u financijskoj pismenosti održanog putem online platforme Kahoot! u organizaciji Štedopisa, Instituta za financijsko obrazovanje. Natjecanje je bilo namijenjeno učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u svrhu povećanja financijske pismenosti mladih.
Održalo se 7. ožujka 2023., uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca, a sudjelovalo je 869 ekipa, odnosno 2.607 učenika iz 295 škola iz cijele Hrvatske.
– Naučio sam kako uštedjeti i kako raditi u timu te sam se dogovorio s roditeljima da dobijem džeparac – izjavio je Patrick iz pobjedničke ekipe. Marko će također štedjeti više i napraviti financijski plan te je dodao da se uspio izboriti za veći džeparac, a Tiboru je na natjecanju bilo uzbudljivo kao da je na svjetskom prvenstvu:

– Sad znam da za štednju trebam odvajati 10 posto svog džeparca, a ne odmah sve potrošiti.

‘Ponosna sam na svoje đake’

– Ponosna sam na ekipu šestaša jer su svojim znanjem i timskim radom osvojili prvo mjesto. Ono što je najvrjednije je znanje koje su stekli i koje će im pomoći donositi odgovorne financijske odluke već od osnovnoškolske dobi – izjavila je mentorica pobjedničkog tima profesorica engleskog jezika Dubravka Crnić.

Drugo mjesto pripalo je učenicama Ani Nikolić, Eleni Sudarević te Lauri Surop iza 6.a razreda Osnovne škole Stari Jankovci iz Starih Jankovaca pod mentorstvom profesora geografije Ivana Jurića. Treće mjesto osvojili su učenici 8.a razreda Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog Daruvar – Rok Horvat, Leon Kovač i Marko Žitka koje je za ovo natjecanje pripremala njihova razrednica i učiteljica likovne kulture Anita Res.

Pametne ploče za najbolje

– Želja nam je potaknuti interes mladih i nastavnika za financijska pitanja te učenike motivirati na daljnje financijsko obrazovanje. Osim boljeg razumijevanja važnosti odgovornog upravljanja novcem, natjecanje skreće pozornost javnosti na važnost financijske pismenosti. Također, koristim ovu priliku kako bismo zahvalili svim mentorima škola na pripremi i koordinaciji učenika za ovo natjecanje –  izjavila je Marina Ralašić, predsjednica Štedopisa dodavši da su najuspješnije ekipe osvojile vrijedne nagrade partnera natjecanja Addiko banke – pametne ploče, pametne satove, poklon vrećice i radionice financijske pismenosti za cijeli razred.

– Ovo natjecanje je zaista jedno od onih u kojima je najvažnije sudjelovanje te nam je drago što je tako velik broj učenika pokazao želju za učenjem i produbljivanjem znanja iz područja financijske pismenosti. Uvijek rado podržavamo radionice financijske pismenosti jer smatramo da je temelje odgovornog upravljanja financijama važno usvajati što ranije, a s time ćemo nastaviti i u budućnosti – izjavila je Katarina Kantolić, menadžerica Korporativnih komunikacija Addiko banke.

Source: 24sata.hr

DarioJosipovicc3

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)