PBZ predstavio aplikaciju koja mobitel pretvara u POS uređaj: Namijenjena je obrtnicima

Nexi Croatia i PBZ Card danas su predstavili aplikaciju – PBZ Card SoftPOS, koja najjednostavnije rečeno pretvara vaš mobitel u POS uređaj.

PBZ Card SoftPOS tako omogućuje plaćanje karticama putem Android mobilnog telefona ili tableta na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, a prvenstveno je namijenjena manjim trgovcima, bez obzira koliko dugo posluju te jesu li klijenti PBZ grupe, navodi se u priopćenju.

Računi za transakciju dolaze digitalno

Procedura korištenja ne razlikuje se od klasičnog POS aparata – dovoljno je da kupac svoju platnu karticu, mobilni telefon ili sat prisloni na mobilni uređaj i uslijedit će jednostavno, sigurno i brzo plaćanje. Što se tiče računa, oni naravno ne mogu izaći u fizičkom obliku iz mobitela, već će ih kupci primiti putem e-maila, QR koda, WhatsAppa, Vibera ili SMS-a, a što je dodatna prednost kad je u pitanju poslovanje s održivim razvojem, ističu njeni kreatori.

Aplikacija omogućuje beskontaktno plaćanje svim Visa, Mastercard i Maestro platnim karticama, kao i putem Google Pay i Apple Pay novčanika.

– Aplikacija je prvenstveno namijenjena manjim trgovcima ili obrtnicima koji su ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, ranije primali isključivo gotovinu, a ovom aplikacijom dobit će mogućnost bezgotovinskih plaćanja uz najveću moguću sigurnost i jednostavnost. Aplikaciju može koristiti širok raspon različitih trgovaca, od onih koji se bave prodajom roba ili usluga i vezani su uz određeni fizički prostor do onih mobilnih, kao što su dostavne službe, razne servisne usluge, agenti terenske prodaje i slično, a koji će isti mobilni uređaj na kojem danas komuniciraju sada moći iskoristiti i za jednostavno plaćanje. Svima njima PBZ Card SoftPOS aplikacija nudi dodatnu podršku digitalizaciji njihovog poslovanja – zaključio je Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika Uprave PBZ Carda, naglašavajući inovativnost aplikacije čije korištenje nije fizički vezano za jedno mjesto, a što i trgovcima i kupcima obogaćuje cjelokupno iskustvo.

Veliki iskorak u približavanju digitalnih plaćanja malim trgovcima

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da svega nekoliko tjedana od početka našeg strateškog partnerstva s PBZ Cardom trgovci u Hrvatskoj imaju priliku isprobati prednosti novog i inovativnog rješenja koje im donosi SoftPOS aplikacija. Ovo rješenje predstavlja veliki iskorak približavajući digitalna plaćanja velikom broju malih i mikro trgovaca. Njime se, osim već spomenute usmjerenosti na očuvanje okoliša, omogućuje i šira primjena digitalnih plaćanja među sudionicima gospodarske djelatnosti u Hrvatskoj – izjavila je Rozana Grgorinić, direktorica rješenja za trgovce u Nexi Croatiji.

Aplikacija je trenutno besplatna, evo kako je nabaviti

PBZ Card SoftPOS mobilna aplikacija trenutno je dostupna bez plaćanja naknade, a uz plaćanje karticama putem mobitela ili tableta, prodajnim mjestima donosi i druge pogodnosti poput: povrata, storniranja i pregleda transakcija, prikaza transakcija u aplikaciji do tri mjeseca unatrag, grafičkog prikaza izvještaja ostvarenog prometa, promjenu lozinke, uključivanje/isključivanje biometrijske autentifikacije za prijavu u aplikaciju i druge.

Za korištenje aplikacije prodajna mjesta trebaju imati mobilni telefon ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom, a za ugovaranje usluge trebaju se obratiti PBZ Cardu na e-mail: [email protected] gdje će, putem maila i SMS-a, dobiti i potrebne aktivacijske parametre.

Nova PBZ Card SoftPOS aplikacija dostupna je u Google Storeu, a dodatne informacije o aplikaciji mogu se pronaći i na www.pbzcardsoftpos.hr.

PBZ Card SoftPOS mobilna aplikacija rezultat je partnerstva u poslovima prihvaćanja platnih kartica između Nexi Croatia, članica Nexi grupe – vodeće europske PayTech kompanije, i PBZ Card, vodeće kartične tvrtke u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, a koja je jedna od vodećih bankarskih grupa u Europi.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)