Jeste li znali da je kraj kultnog jugoslavenskog filma promijenjen jer je umro Tito? Scenarist otkrio što se dogodilo

Jeste li znali da je kraj kultnog filma “Ko to tamo peva?” redatelja Slobodana Šijana izmijenjen zato što je preminuo Josip Broz Tito? Naime, scenarist Dušan Kovačević se u jednoj emisiji prisjetio anegdota vezanih za snimanje legendarnih jugoslavenskih filmova pa je tako spomenuo i onu vezanu za “Ko to tamo peva?”, piše Klix.ba.

“Titova smrt spriječila nas je da završimo ‘Ko to tamo peva?‘ onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dječaka koji pjevaju iziđu iz autobusa. Tada su se trebale pojaviti u sceni životinje i sve je trebalo nalikovati na apokalipsu. Redatelj filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebao je doći u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptica nije smjela prijeći granicu, a mi moramo završiti film. Kako nema životinja, film završava tako kako završava”, kazao je.

Film “Ko to tamo peva?” ima višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u dotrajalom autobusu koji iz provincije vozi prema Beogradu, u kojoj se skriva alegorija o malograđanskom licemjerju te o raspadu Kraljevine Jugoslavije u osvit Drugog svjetskog rata.

Source: slobodnadalmacija.hr

Dario Josipovic

Learn More →