ZLATNI OBJEKTIV 2023: Izložba učenika umjetničkih i obrtničkih škola, ovo su njihove fotografije

U Galeriji Fotokluba Zagreb u sljedeća dva tjedna (od 25. travnja do 5. svibnja) može se pogledati jedinstvena fotografska izložba. “Zlatni objektiv” natječajna je izložba za učenike umjetničkih, obrtničkih i srodnih srednjih škola, ali i fakulteta u Hrvatskoj, a već je tradicionalno organizira Vladimir Šimunić, profesor zagrebačke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Kako nam je kazala selektorica Maja Strgar Kurečić, redovna profesorica Grafičkog fakulteta u Zagrebu, na natječaj je pristiglo 600 fotografija od 140 učenika iz devet različitih škola. Priznaje da je stručnom žiriju bilo teško odlučiti se za 60 fotografija za izložbu, kao i za radove za nagradu. Učenici su pokazali sjajan talent i maštovite ideje.

Zagreb: U galeriji Fotoklub Zagreb otvorena izložba fotografija učenika srednjih škola fotografskog usmjerenja

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Grand Prix dobio je talentirani Vito Arbanas, učenik 4. razreda zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna (mentorica Zrinka Zimonjić). Vito i ostali nagrađeni učenici nagrade su primili u utorak u Zagrebu, na svečanom otvorenju izložbe.

– Bila je odlična atmosfera, bilo je puno ljudi, svi su bili veseli. Ova mi nagrada jako puno znači i zahvalan sam organizaciji i mentorici Zrinki. Sad sam maturant i plan mi je upisati Akademiju dramskih umjetnosti – kazao nam je Vito.

Foto: Vito Arbanas

Iz Fotokluba Zagreb pozivaju sve da dođu pogledati izložbu.

1. MJESTO
Klara Martinčević, Obrtnička škola za osobne usluge, Zagreb

Mentor: Igor Kelčec

Foto: klara martinčević/zlatni objektiv

2. MJESTO
Marita Klonkay, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

Mentor: Vladimir Šimunić

Foto: marita klonkay/zlatni objektiv

3. MJESTO
Leonarda Prpić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zagreb

Mentor: Vladimir Šimunić

Foto: leonarda prpić/zlatni objektiv

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →