A1 Student eChallenge okuplja studente s četiri faksa, najbolji idu na Reboot Games Weekend

Započela je „A1 Student eChallenge“ esport liga koja okuplja najveće gejming entuzijaste Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Visokog učilišta Algebra, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ). Tako po prvi puta A1 Hrvatska, u suradnji s tehničkim fakultetima u Hrvatskoj, studentima donosi posebno iskustvo gejmanja, ali i mogućnost sudjelovanja u organizaciji i administraciji ovog uzbudljivog esport natjecanja.

Ovog puta, osim u ulozi gejmera, svi zainteresirani mogu se naći i u organizacijskim ulogama iza gejming ekrana. Sve sudionike A1 Student eChallenge-a tako očekuje iskustvo u svijetu esporta koje će završiti velikim finalom 9. do 11. lipnja na Zagrebačkom Velesajmu, na finalu 11. sezone A1 Adria League u sklopu Reboot Games Weekenda powered by A1. Tamo će najbolji među njima iskazati svoje vještine i izboriti svoj put do ukupnog nagradnog fonda u vrijednosti većoj od 1500 eura u igrama CS:GO i FIFA.

Foto: A1 Adria League

– Kako smo i najavili, kvalifikacijama za finale jedanaeste sezone A1 Adria League zakoračili smo u potpuno novo i uzbudljivo poglavlje koje nam je donijelo i zanimljiv format A1 Student eChallenge esport lige. Raduje nas što smo ostvarili suradnje s najistaknutijim tehničkim fakultetima i pružili priliku mladima da se uključe u projekt kako bi se upoznali sa svim ulogama ispred i iza gejming ekrana. Još jednom smo potvrdili da prepoznajemo vrijednost ulaganja u one koji pokazuju interes u području esporta. Također, nastavljamo s našim dugogodišnjim partnerstvom s Rebootom i drago nam je da zajedno koračamo kroz nevjerojatne gejming avanture koje su pred nama – izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

A1 Hrvatska ovog je proljeća najavio jedanaestu po redu sezonu najdugovječnije regionalne A1 Adria League, koja okuplja veliku zajednicu gejmera uz pravilo nulte tolerancije govora mržnje.

Tijekom travnja i svibnja, strastveni esportaši imaju priliku pokazati svoje najbolje gejmerske vještine u tri „glavne“ video igre – CS:GO, Rainbow Six Siege i FIFA-23 te u dosad odigranih pet turnira u igrama PUBG, League of Legends, Fortnite, Trackmania, Valorant. Igrači se ove sezone bore za fond od 16.800 eura.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →