Rimac objavio nove fotografije velikog kampusa: ‘Igramo Tetris kako bi sve ugurali unutra…’

Direktor Rimac Grupe Mate Rimac objavio je u utorak nove fotografije velikog kampusa i budućeg sjedišta kompanije kraj Svete Nedelje, koji bi trebao postati glavna tvornica kompanije, ali i jedan od najvećih istraživačko-razvojnih centara u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO

Prva faza radova na budućem Kampusu trebala bi biti gotova do kraja godine, napisao je Rimac i dodao da su radovi u planiranim rokovima.

Foto: Mate Rimac/Facebook

– Krov je gotov, trafostanica od 400 MW skoro je gotova. Prva faza Kampusa bi trebala biti gotova u planu do kraja godine i ubrzo nakon toga trebale bi se tamo useliti i prve proizvodne linije. Prostor u Kampusu je već 100 posto popunjen (zapravo, igramo Tetris kako bi uspjeli sve uguratu) i već radimo na dodatnim postrojenjima sličnih dimenzija ili većem – napisao je Rimac.

Foto: Mate Rimac/Facebook

Podsjetimo, nedavno su nam u obilasku Rimčevih pogona na Jankomiru iz kompanije istaknuli kako se proizvodna hala u Kampusu najviše iščekuje i da će to biti prvi dio i koji će se useliti u kampus. 

Da bi dobili dojam koliko je velika proizvodna hala, njene dimenzije su otprilike 400×200 metara, a u Rimcu ističu da je malo veća od jezgre Dubrovnika.

Čak i kad usele u Kampus, pogon na Jankomiru ostat će jedna od ključnih lokacija kompanije. U prenamjenu bivšeg Pevecova centra uložili su 7 milijuna eura, a tu je sada i proizvodna linija za baterijske module za tajnog kupca. S nje bi za otprilike dvije godine trebale na tržište krenuti baterije, a proizvodit će ih potom nekoliko desetaka tisuća komada godišnje, rekao je Roman Šimović iz odjela projekata za kupce.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →