Na morskome plavom žalu: Burning Shores sjajno daje novi žar Horizonu i priprema novi dio

Nakon što smo se nedavno penjali po planinama u Horizonu za PSVR2, sada nam je na red stigao i Burning Shores, velika ekspanzija za Forbidden West kao bogato novo poglavlje u svijetu Horizona koji će sjajno popuniti vrijeme do dolaska sljedeće igre ili TV serije. 

Da, Aloy i njene pustolovine toliko su postali popularni da je Netflix odlučio zajedno sa Sonyjem raditi i na ekranizaciji, što pokazuje koliko je igra postala utjecajna u PS5 eri. 

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

Burning Shores nas baca doslovno na užarenu obalu Kalifornije i onog što je nekada bio Los Angeles, jer odmah ispod brda gdje je bio slavni Hollywood znak sada se u more slijeva lava, a upravo ovdje provest ćete najveći dio ove ekspanzije. I dok je Forbidden West bio ogromna igra u kojoj je pravi podvig obići svaku lokaciju i sporednu misiju koja vam se nudi, Burning Shores je ipak puno sažetija priča koja nam i postavlja dodatne temelje i likove za ono što nas čeka u sljedećoj igri. Bez previše spoilera, ovo je i ljubavna priča, priča o obitelji i onome što ćemo učiniti za svoje bližnje.

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

Igra se nastavlja direktno na Forbidden West te otkrivate da niste potpuno riješili pitanje Zenitha, jer je preostao još jedan, Walter Londra. Čak je i moćniji od ostatka grupe, a i razina njegova suludog plana je pravi level-up. On ispada kao nekakav miks Bondovih zlikovaca s dozom Elona Muska koji je razradio plan za koji su mu potrebni članovi plemena koje se nasukalo na ovim obalama te je izradio i svoj kult.

I da, odlično ga je odglumio, odnosno posudio mu glas glumac Sam Witwer kojeg smo gledali u brojnim TV serijama, poput Smallvillea i Being Human.

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

I dok smo u Forbidden Westu većinom lutali sami, ovdje se to mijenja i upoznajemo Aloy koja pokazuje i svoju drugu stranu. Tako upoznaje Seyku koja nam postaje suputnik i suborac u većini misija, a i ona ima svoj cilj, želi spasiti sestru koja je potpala pod Londrin utjecaj.

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

Neprijatelji i strojevi su izazovniji, a zadnja borba je fantastično režirana akcijska sekvenca pred kojom bi i Michael Bay drhtao od sreće. Takav spektakl vatrometa, akcije i bacanja svega što imate u svom arsenalu u vizualnom spektaklu kakav pruža PlayStation 5 je genijalan doživljaj. No, da bi došli do toga, morat ćete proći i kroz neke dobro zagonetke i mehanike koje su mi bile dosadne i kvarile doživljaj i u Forbidden Westu. Mislim tu na povuci ovo tu da bi došao do točke B, da bi mogao tamo i da bi si mogao otvoriti put za dalje. 

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

Dok napredujete prema konačnom obračunu svakako iskoristite priliku za uživanje. Jer Burning Shores je vizualno remek djelo. Svi ovi kadrovi u galeriji dikretno su iz igre, a između misija iskoristite vrijeme za letove iznad ostataka Los Angelesa i uživajte u moru koje se povlači na pješčanoj obali ili lavi koja se ulijeva u more. Igra ima toliko prekrasno dizajniranih detalja da možete jedno popodne posvetiti samo guštanju na moru, ali i u moru jer sada s novim strojem možete uroniti iz leta u more.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →