Musk je imenovao novu šeficu Twittera: ‘Linda, dobrodošla!’

Linda Yaccarino nova je šefica Twittera, potvrdio je to Elon Musk na Twitteru nakon što je dan ranije najavio da će žena preuzeti dužnost glavne izvršne direktorice društvene mreže Twitter.

Yaccarino je bivša šefica oglašavanja u NBCUniversalu. Potvrda je stigla nakon što je NBCUniversal rekao da gospođa Yaccarino odlazi “odmah”, nakon 12 godina rada u medijskoj tvrtki. S novim poslom započet će za otprilike šest tjedana.

– Uzbuđen sam poželjeti dobrodošlicu Lindi Yaccarino kao novoj izvršnoj direktorici Twittera. Linda će se fokusirati primarno na poslovne operacije, dok ću se ja fokusirati na dizajn proizvoda i novu tehnologiju – napisao je Elon Musk.

Musk, koji je prošle godine kupio Twitter za vrtoglavih 44 milijarde dolara, već je dugo inzistirao na tome da nije stalni izvršni direktor tvrtke. 

U NBCUniversalu, Yaccarino je nadgledala otprilike 2000 ljudi i bila je uključena u pokretanje usluge streaminga. Pridružila se tvrtki 2011., nakon 15 godina rada u Turner Entertainmentu i zaslužna je za dovođenje mrežne prodaje oglasa u digitalnu budućnost.

Ona će Twitteru donijeti bogatu pozadinu u oglašavanju, na koje se tvrtka društvenih medija oslanja kako bi zaradila novac, a koje je naglo opalo otkako je Musk preuzeo vlast.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →