Zuckerberg predstavio novu funkciju WhatsAppa: ‘Vaši razgovori bit će skriveni’

WhatsApp je upravo najavio novu značajku pod nazivom “Chat Lock” koja bi korisnicima trebala omogućiti da određeni razgovori budu privatniji. Alat omogućuje zaključavanje bilo kojeg razgovora, što ga smješta u posebnu mapu kojoj se može pristupiti samo putem biometrije, poput skeniranja otiska prsta ili lica, ili unošenjem trenutne lozinke. Ovo također automatski skriva sve obavijesti na zaključane razgovore u kontrolnom centru.

Zaključavanje razgovora čini se prilično lakim. Potrebno je dodirnuti naziv razgovora te opciju zaključavanja razgovora. Da bi se razgovor vidio, potrebno je unijeti svoju lozinku ili izvršiti biometrijsko skeniranje. 

WhatsApp kaže da je ovo sjajna značajka za one koji dijele telefone s članovima obitelji i žele izbjeći zabunu kada “netko drugi drži vaš telefon u točnom trenutku kada stigne poseban chat.” 

Ljudi koji stoje iza popularne aplikacije za razmjenu poruka kažu da su zauzeti pripremom dodatnih značajki za Chat Lock, poput mogućnosti stvaranja prilagođene lozinke za svaki chat i alata za zaključavanje chatova na više uređaja.

Matična tvrtka Meta bila je iznimno zaposlena pokušavajući održati WhatsApp sigurnim i pouzdanim, budući da je nedavno pojačala sustav verifikacije kako bi spriječila potencijalne prevarante i dodala više opcija za rješavanje nestalih poruka. Alati Chat Lock sada je dostupan korisnicima WhatsAppa.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →