Južnokorejski kemijski div proširuje poslovanje s materijalima za baterije

Južnokorejski LG Chem planira znatno proširiti poslovanje s materijalima za baterije do kraja desetljeća, računajući na potražnju za električnim automobilima.

Do 2030. kompanija planira razviti poslovanje na području materijala za baterije, održivosti i inovativnih lijekova.

Prihod ta tri odjela trebao bi do kraja desetljeća dosegnuti 30 bilijuna wona (40 milijardi dolara) i činiti nešto više od pola ukupnog prihoda, rekao je u utorak na konferenciji BofA 2023 Korea & Global EV/EV Battery izvršni direktor Shin Hak-cheol.

U 2022. iznosio je 6,6 bilijuna wona, s udjelom u ukupnom prihodu od 21 posto.

U poslovanju s materijalima za baterije LG Chem planira, uz katodne materijale, proizvoditi i separatore i ugljikove nanocijevi.

Namjeravaju također pojačati istraživanje i razvoj novih materijala, uključujući materijale za anode od čistog silicija i elektrolite za krute baterije.

U segmentu katoda žele učvrstiti tržišnu poziciju uspostavom proizvodnog sustava u četverokutu koji bi činile Južna Koreja, Kina, SAD i Europu, i tako povećati proizvodni kapacitet do 2028. četiri puta, na 470.000 metričkih tona.

U poslovanju sa separatorima namjeravaju se proširiti na američko i europsko tržište.

Prihod od prodaje baterijskih materijala trebao bi se ušesterostručiti do 2030., na 30 bilijuna wona, ističu.

U sektoru održivog poslovanja trebao bi porasti s 1,6 milijardi na 6,8 milijardi dolara, a nakon odobrenih pet lijekova u SAD-u u planu je i proširenje poslovanja i na farmaceutiku, uz koncentraciju na onkologiju i lijekove za metabolizam.

“Unatoč kriznom upravljanju u uvjetima pandemije bez presedana i geoekonomskih sukoba, LG Chem proaktivno razvija nova područja rasta, na temelju globalnih megatrendova i strategija održivosti”, rekao je Shin.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →