Rimčeva Nevera oborila čak 23 rekorda: Ubrzava do 400 km/h

Rimac Nevera oborila je čak 23 rekorda, a najvažniji je rekord za ubrzanje do 400 km/h te naknadno zaustavljanje. Radi se o manevru u kojem automobil iz stanja mirovanja ubrzava do 400 km/h te se potom zaustavlja. 

Rekorde je postigla na stazi u Njemačkoj uz potvrdu neovisnih tijela, stoji u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO

Radi se o testnom poligonu Automotive Testing Papenburg (ATP) dužine 4 km, a rezultate su potvrdili predstavnici kompanija za mjerenje performansi vozila Dewesoft i RaceLogic.

Rekordno vrijeme ubrzanja do krajnje brzine donijelo je i rekordna vremena i za postizanje maksimalne brzine. Nevera posao ubrzanja do 400 km/h odradi za 21.32 sekunde, a preostalo vrijeme do 29.93 sekunde automobil je potrošio na zaustavljanje.

Za otvorenje Pelješkog mosta spremna je Rimčeva Nevera

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sve između bilo je dovoljno da pokupi još 22 rekorda. Ispada i da je Nevera čak nadmašila vlastite službene specifikacije, zabilježivši ubrzanje 0-60 mph za 1.74 sekunde (u usporedbi s 1.85 sekundi). Rimčeva Nevera tako sada drži titulu za najviše rekorda performansi oborenih u jednom danu.

Svi rekordi ubrzanja postignuti su standardnim rolloutom od jedne stope te koristeći cestovne gume Michelin Cup 2 R na normalnom (nepripremljenom) asfaltu. 

Velika Gorica: Članovi Supercar Owner's Circlea na pisti ZTC-a održali utrku

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Kada smo krenuli u razvoj Nevere, naše zadane specifikacije bile su nevjerojatno ambiciozne, a sada smo ih sve uspjeli nadmašiti. Ipak, ono na što sam najviše ponosan je to što ovo nije automobil koji je isključivo dizajniran za pravocrtno ubrzanje. Nevera je potpuno zaokružen hiperautomobil: obara rekorde, vozi preko 400 kilometara s jednim punjenjem, puni se od 0-80% za manje od 20 minuta i zadivljuje neke od najzahtjevnijih vozača na svijetu – rekao je Mate Rimac.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →