Ovako izgleda Access, kontroler za PlayStation koji će olakšati igranje osobama s invaliditetom

Izvorno su ga predstavili na ovogodišnjem CES-u pod nazivom “Project Leonardo”, a Sony je danas otkrio da će se novi kontroler zvati Access. Osmišljen je kako bi igračima s invaliditetom omogućio lakše, udobnije i dulje vrijeme igranja igara na PS5.

Glavna stvar kod Accessa je fleksibilnost, pa nude cijeli niz različitih tipki koje odgovaraju ljudima s različitim potrebama, ovisno o fizičkim mogućnostima. Neke tipke tako pokrivaju i dva mjesta, a neke su dizajnirane da se mogu gurnuti, umjesto stisnuti. 

Foto: Playstation

Foto: Playstation

Tu su i 3,5 mm ulazi koji podrržavaju dodatne prekidače ili uređaje, ali mogu se spojiti i sa drugim Access kontrolerom kako bi korisnik imao sve kao na DualSense gamepadu. Uz to, mogu se i zajedno upariti kako bi omogućili više funkcija nego na jednom kontroleru.

Foto: Playstation

Korisnici će na uređaju moći pohraniti tri različita profila u kojima možete odrediti i orijentaciju kontrolera (360 stupnjeva). 

To se sve može napraviti kroz sučelje kontrolera na konzoli, a Sony je prikazao i kako će to izgledati.

Foto: Playstation

Foto: Playstation

Sony je objavio i video koji prati stalne napore PlayStationa da igranje učini dostupnim za više igrača na PS5. Access upravljač se i dalje razvija te će više detalja otkriti u sljedećim mjesecima. 

Više informacija o analognom upravljanju i dodatnim tipkama koji su dio upravljača Access, možete pročitati na PlayStation blogu.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →