Svečano obilježeno pola stoljeća Sveučilišta u Rijeci, proslavili uz drage goste iznenađenja

Svečanom akademijom u prostoru Exportdrva u srijedu je obilježeno 50 godina djelovanja Sveučilišta u Rijeci i 390 godina tradicije visokog obrazovanja u Rijeci.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija osvrnula se na brojne uspjehe akademske zajednice u Rijeci i istaknula napredak koji je Sveučilište, sa svim svojim sastavnicama, postiglo u proteklih 50 godina.

Svečano obilježavanje 50 godina Sveučilišta u Rijeci

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

– Hvala svim djelatnicima, profesorima i studentima na zajedničkim naporima u gradnji modernog, otvorenog i progresivnog Sveučilišta koje je već nekoliko godina u vrhu na listi najboljih sveučilišta na svijetu. Sveučilište u Rijeci uvijek na neki način pokušava objedinjavati avangardno i tradicionalno, baštinu i budućnost, a vjerujem da će to biti prepoznato i tijekom proslave ove važne obljetnice – zahvalila se Prljić Samaržija.

Čestitajući ovu značajnu obljetnicu, župan Zlatko Komadina istaknuo je uspješnu partnersku suradnju između PG županije i Sveučilišta, istaknuvši kako napredak PG županije, koja ove godine obilježava 30 godina postojanja, uvelike možemo zahvaliti i Sveučilištu koje je obrazovalo brojne generacije kvalitetnih i stručnih kadrova.

Let 3 nastupio na svečanom obilježavanju 50. obljetnice Sveučilišta u Rijeci

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Uz brojne uzvanike iz poslovnog, akademskog i javnog sektora, okupljenima su se obratili i predsjednik Rektorskog zbora Stjepan Lakušić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izaslanica predsjednika Sabora Majda Burić te izaslanica Predsjednika Republike Jadranka Žarković.

Za glazbeni dio proslave pobrinuli su se riječki dečki iz benda Let3, koji su se nedavno vratili s natjecanja Eurovizije u Liverpoolu.

Source: 24sata.hr

Dario Josipovic

Learn More →