Počasna Zlatna palma Harrisonu Fordu na Filmskom festivalu u Cannesu

Holivudska legenda Harrison Ford, koji je došao na Filmski festival u Cannesu predstaviti peti i posljednji nastavak serijala Indiane Jonesa u kojem igra arheologa, primio je u četvrtak, nenajavljeno, počasnu Zlatnu palmu prije projekcije.
“Duboko sam dirnut ovim priznanjem”, rekao je vidno uzbuđen 80-godišnji američki glumac primajući priznanje.

Kada su najavili da će peti nastavak o pustolovinama arheologa biti premijerno prikazan u Cannesu, organizatori su naznačili da će odati “počast” Harrisonu Fordu ne otkrivajući o čemu je riječ. 
Slavni holivudski glumac ostvario je šaroliku galeriju filmskih likova: pamti se kao Han Solo u sagi “Ratova zvijezda”, kao lovac na replikante iz kultnog filma “Blade Runner” i njegova nastavka te kao arheolog u serijalu Indiana Jones koji je počeo 1981. prvom epizodom “Otimači izgubljenog kovčega”.

Peti nastavak Indiane Jones pojavit će se u kinodvoranama krajem lipnja.
Počasnu Zlatnu palmu prije same projekcije filma primio je 2022. i Tom Cruise kada je došao u Cannes na pretpremiju svog filma “Top Gun: Maverick”.
Ove godine počasna Zlatna palma pripala je još jednom velikom imenu američkog filma: Michael Douglas (78), primio je to priznanje u utorak na svečanom otvorenju 76. Filmskog festivala u Cannesu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Dario Josipovic

Learn More →